WAKIL YANG BOLEH DIPERCAYAI

Bagaimanakah Dikatakan Wakil Yang Boleh Dipercayai?

Allah menguji kita dengan cara di mana apakah kita mampu memberi sedekah kepada yang lebih memerlukan walaupun rezeki yang kita dapat sekadar cukup untuk keperluan kita sendiri. Saya selalu share tentang LEPASKAN UNTUK MENDAPATKAN.

Sebenarnya Allah ingin melihat sejauh mana kita mampu MELEPASKAN HARTA BENDA kerana inilah syarat utama di dalam menjadi hamba yang dipercayai Allah SWT.

Seandainya seorang wakil rezeki tidak mampu melepaskan diri dari harta benda, pastilah dia seorang yang tidak boleh dipercayai. Pasti segala rezeki yang dimilikinya akan disimpan untuk dirinya sendiri atau menyalahgunakan rezeki ya diamanahkan kepadanya.

Lalu Allah tidak akan menambahkan rezeki untuknya kerana rezeki yang sedia ada masih belum diberikan kepada yang memerlukan. Selagi rezeki itu tersimpan, dapatlah dia rezeki yang sekadar adanya sahaja.

Tidak akan bertambah atau bertambah hanya sedikit sahaja kerana Allah tetap Maha Pemurah.

Ikuti kisah ini pula : Kisah rakan saya yang bebas

“Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita MENARIK REZEKI CARA ALLAH. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana pula kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??”

-Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah

Ingin me RASA inya sendiri?

Cepat2 click untuk baca disini : 2 Cara baiki hidup-mengikut cara yang Allah nak